A chili Mexikóból származik, valójában nagyon csípős paprika, ezért óvatosan bánjunk vele.
Őrölve árusítják és egy késhegynyi elegendő belőle a különféle ragukba, paprikásba, pörköltbe
Az őrölt Chili egy Mexikóban őshonos fűszernövény, mára az egész világon elterjedt. Ma a Távol-Keleti és az Afrikai konyák nélkülözhetetlen fűszerévé vált. A fekete csucsor családjába tartozó, bokorszerű növény termése adja a fűszert. Közel százötven fajtája ismert, ezek mind méretben, mind külsőre és csípősségükben is jelentősen eltérnek egymástól. A chili ízét és csípősségét főleg a kapszaicin tartalma adja. A maglécekben több kapszaicin található, tehát a maglécek eltávolításával csökkenthető a hatása.
Frissen, szárítva, őrleményként, ecetben, savanyítva, olajban vagy páclében, paszta és mártás formájában egyaránt forgalomba kerül. Bármilyen chilivel is kerülünk kapcsolatba, érdemes óvatosan bánni vele, ellenkező esetben igen kellemetlen élményekkel lehetünk gazdagabbak! A Távol-Keleti fűszerkeverékek jelentős részében megtalálható a chili, ezek néha élvezhetetlenül csípősek lehetnek egy Európai ember számára, tehát itt is óvatosan bánjunk az adagolással, nem árt egy kis előkóstolás.
Lakhsmy chili őrölt 40g /toldi/ termékünk a következő diétákban fogyasztható: cukorbeteg, paleolit, low-carb, gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus.
ALLERGÉN ANYAGOK a termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

BioCo Ginzeng kivonat tabletta 60 db
Lamore bio homoktövis velő 200 ml
Planeta organica skin super good természetes "Hello Hydration" tusfürdő 500 ml
Kalifa datolya (magozott) 500 g
Biopont bio power extrudált bio kukorica enyhén sós gluténmentes 55 g
BioCo Vadgesztenye tabletta 80 db
All in 100% piemonti törökmogyoróvaj 300 g


