Kiváló savanyúságok fűszerezésére. Kellemes ízt ad a friss salátáknak és a télire eltett ecetes savanyúságoknak.
Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű. Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár enyhén csípős, a fekete mustár ereje intenzívebb, némi kesernyés beütéssel. A mustár az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki! Az asztali mustár alapanyaga, valamint sültek, fűszerkeverékek, pácok és savanyúságok ízesítőinek egyik gyakori összetevője. A fekete mustármag az indiai ételek gyakori ízesítője, egészben pirítva, vagy fűszerkeverékekben őrölt formában használják fel.
100% fehér mustármag!
SZÁRMAZÁSI HELY:MAGYARORSZÁG