Szárazon megpirított és porrá őrölt „meleg” fűszerek illatos keveréke. Az Ayurvéda leírja, hogy a „meleg” fűszerek növelik a test belső melegét, míg a „hideg” fűszerek segítenek csillapítani ezt a belső meleget. A garam masala a hűvösebb éghajlatú Észak-Indiából származik, és „meleg” fűszereket, úgymint fahéjat, szegfűszeget, koriandert, római köményt, feketeborsot, kardamomot és szerecsendiót tartalmaz. Általában a főzés vége felé adjuk az ételekhez. Elsősorban zöldséges ételek elkészítésénél javasolt a főzés- sütés végén használni, de remek ízt ad a vegetáriánus ételeknek is.
Összetevők: koriander*, római kömény*, kardamom*, szegfűszeg*, szerecsendió virág*, feketebors*, babérlevél*, fahéj*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Felhasználási javaslat: húsokhoz és a csirkéhez adott hagymaalapú mártásokhoz, levesekhez, egytálételekhez, salátákhoz.
A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni. Adagolás: ízlés szerint
Allergén anyagot nem tartalmaz.
Kiszerelés: 45 gr/üveg
Származási hely: Németország