Gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostliszt, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát. Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb.
Felhasználási javaslat:
-97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes, rostban gazdag kenyér
Hozzávalók:
- 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
- 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
- 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
- 3 g só
- 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
- 3 db M-es tojás
- 3 db M-es tojásfehérje
- 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz)
Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje. Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb.
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle. Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés:
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc. Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt.

Bettr bio vegán teljes kiőrlésű magvas kréker zöldfűszerekkel 150 g
Biona bio tojásmentes majonéz 230 g
Lamore homoktövis velő 500 ml
Capri-Sun Monster Alarm vegyes gyümölcsital 200 ml
Kalifa diákcsemege 100 g
Thymos delko savanyúságtartósító 100 g
Carmex ajakápoló stift vaníliás 4 g
Simon gyümölcs alma-őszibaracklé 3000 ml
Its us mimen gluténmentes cirok pékáru lisztkeverék 500 g


