A Sproud Barista ZERO pont azt a mennyeien selymes, krémes és tökéletesen habosítható alternatívát adja, amire Te és a kávéd vágytok. Cukor és édesítők nélkül.
Készíts belőle egy cukormentes latte artot vagy csak fogyaszd vele simán a kávéd vagy teád.
Barista növényi ital a profi és nem profi felhasználóknak. A tehéntejhez hasonlóan gőzölhető, így gyönyörű, tartós latte artot tudsz készíteni vele. Ízre semleges, állagra krémes és teljesen allergénmentes, így kávéhoz, kávézóknak kifejezetten ajánljuk, mivel szuperül kiváltható vele a legtöbb növényi tejalternatíva – immár a cukormentes alterek is
A Sproudnál azt tűztük ki célul, hogy megalkossuk a világ lefinomabb növényi tejét, a lehető legalacsonyabb karbon lábnyommal és cukortartalommal.
Ezért választottuk termékünk alapanyagául a nagyszerű sárgaborsót! A sárgaborsó az egyik legfenntarthatóbb növényi alapú fehérjeforrás, mivel jóval kevesebb vizet igényel, mint a mandula vagy a zab, ugyanakkor teljesen allergén- és gluténmentes. Krémes állagának és semleges ízének köszönhetően tökéletesen helyettesíthető vele a tehéntej, de a növényi italokra jellemző utóíz nélkül.
Fő előnyei az első- és második generációs növényi tejekhez képest, hogy:
– mentes minden allergéntől: tej és tejszármazékok, glutén, mogyoró- és diófélék, szója
– 5x annyi fehérjét tartalmaz, mint a mandula italok
– 3x több fehérjét tartalmaz, mint a zabitalok
– 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a zabitalok
– 50%-kal kevesebb cukrot tartalmaz a hagyományos tejhez képest
– 80%-kal kevesebb vízre van szükség az előállítása során, mint a mandula ital esetén
– 75%-kal alacsonyabb ökológiai lábnyoma van, mint a hagyományos tehéntejnek
– a hagyományos tehéntejjel megegyező kalcium-forrás
Sokan félve nyúlnak a hüvelyesekhez azok lektintartalma miatt. A lektin egy elsősorban növényekben, különösen hüvelyesekben található fehérje, amely nagy mennyiségben fejfájásos, hasmenéses panaszokat okozhat. Összefüggésbe hozzák a bélfal áteresztő képességének fokozódásával is, amit gyulladásos bélbetegségekkel kötnek össze. A Sproud termékek azonban nem tartalmaznak lektint, így ha emiatt tartanál távolságot, ne tedd! Próbáld ki bátran!
– Semleges íz, kávéhoz és teához tökéletes
– Hosszantartó hab
– Kevésbé édes
– Krémes textúra
– Hagyományos tejjel megegyező kalcium tartalom (120mg)
– Hozzáadott D2, B2 & B12 vitaminokkal
– Magasabb protein tartalom, mint a zab-, mandula-, rizs és kókuszitalban
A Sproud 2018-ban a svédországi Malmöben született. A Sproud azzal a vízióval született, hogy fenntarthatóságával közreműködjön egy jobb világ létrejöttében. Bolygónk jólléte a legfőbb érdekünk, döntéseink befolyásolják a fenntarthatóbb jövőbe való átmenetet, így célunk, hogy minél több felhasználót nyerjünk meg a növényi alapú táplálkozásnak az ízélmény feláldozása nélkül.
Célunk a világ legfinomabb, legtáplálóbb és egyben legfenntarthatóbb növényi tejének elérhetővé tétele mindenki számára.
A sárgaborsó az egyik legfenntarthatóbb növényi alapú fehérjeforrás, mivel jóval kevesebb vizet igényel, mint a mandula vagy a zab, ugyanakkor teljesen allergén – és gluténmentes. Krémes állagának és semleges ízének köszönhetően tökéletesen helyettesíthető vele a tehéntej, de a növényi italokra jellemző markáns utóíz nélkül.