Fahéjjal ízesített nyírfacukor (xilit), mely felhasználható levesek ízesítésére, vagy palacsintákba, sütemények szórására, forralt borokhoz vagy más fahéjjal ízesített italokhoz.
Olyan 100 %-ig természetes édesítőszer, mely külsőre és édesítő erőben is megegyezik a kristálycukorral. Ugyanúgy használható, mint a hagyományos cukor, ugyanakkor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz. Mellék- és utóíze nincs. Nem hizlal, nem savasítja a szervezetet, antibakteriális hatású, segíti az emésztést, nem rontja a fogakat, így fogyókúrázók,csontritkulásban szenvedők, valamint fogszuvasodással küzdő gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják.
Fogyasztása a hozzászokási periódusban az érzékenyebbeknél puffadást, hasmenést is okozhat.
Kutyák és más háziállatok számára nem adható.