A legnépszerűbb tészta, a legősibb gabonából.
Nagyon jól használható számtalan kedvelt tésztaételhez. A máshoz nem fogható kellemes íz minden ínyencet megragad, a belső értékei minden tudatos fogyasztót elvarázsolnak.
250g-os száraztészta, 100% valódi alakor ősbúzalisztből a finom, cukor- és tojásmentes, alacsony gluténtartalmú ételek készítéséhez ajánljuk.
Főzési idő: 8-10 perc
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Tojásmentes tészta.
Nettó tömeg : 250 g
Tárolása : napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Átlagos tápérték / 100 g
- Energia : 1556kJ / 367 kcal
- Zsír : 1,9 g
- amelyből telített zsírsavak : 0,3 g
- Szénhidrát : 73 g
- amelyből cukor : 2,6 g
- Élelmi rost : 2,5 g
- Fehérje : 14 g
- Só : 0 g
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Összetevők:bio alakor ősbúzaliszt, víz