NATURA SZELÉNES SZEZÁMPEHELY
A szezám-magban lévő értékes ásványi anyagok és vitaminok a magbelső hőkezelése nélküli feltárása révén tökéletesebben felszívódnak.
Kissé kesernyés íze miatt ízesíteni szükséges.
Fogyasztható müzliben, joghurtban.
A pelyhesítéssel könnyen emészthetővé tett maghoz szeléntartalmu élesztöt adva, az a fontos ásványi anyag kerül az étkezési rendszerbe, melyre egyébként is nagy szükség lenne a modern élelmiszerfeldolgozásnál és a kemikáliákkal terhelt mezőgazdaságban egyaránt.Sajnos a hazai talajokban ez az elem szegényebben van jelen, ezért célszerü lenne a napi pótlása.
Összetevők: szezámpehely, nátrium szelenit (szelén 10 µg)
Allergének a termékben: szezámmag (aláhúzással jelölve az összetevők között)
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia 2334 kJ (534 kcal)
Zsír 42,16 g
-amelyből telített zsírsavak 3,6 g
Szénhidrát 28,88 g
-amelyből cukrok 1,55 g
Fehérje 18,29 g
Só 1,0 g
Felhasználási javaslat:
Fogyasztható joghurtban, müzliben.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen
Származási hely:
Magyarország (hazai feldolgozású termék)
Milyen diétába illeszthető:
Vegán
Vegetáriánus