A gránátalma kedvező tulajdonságai:
Erős antioxidáns, semlegesíti a szabad gyököket és csökkenti a sejkárosodást,
Fogyasztása 20%-kal csökkenti az LDL (káros koreszterin) szintjét, egyúttal növeli a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben,
Hozzájárul a szív és érrendszer egészségének fenntartásához, csökkenti a vér sűrűségét, emiatt csökkenti az embólia és a szívinfarktus veszélyét. Visszafordítja az agyvérzéshez és a szívinfarktushoz vezető krónikus gyulladásokat.
Segít a rákmegelőzésben, gátolja a daganatos sejtek osztódását elsősorban emlőrák, bőrrák, prosztatarák és tüdőrák esetén.
Klimaxos panaszok csökkentése,
Baktérium, vírus és parazitaellenes, a candida fertőzést megállítja, mert akadályozza a gombák, élesztőgombák és a baktériumok szaporodását.
Alacsony glikémiás indexe miatt hasznos a cukorbetegek számára, segíti a vércukorszint stabilizálását,
Gazdag C-vitaminban, erősíti az immunrendszert.