Kellemes ízű darálmány. Vitathatatlan a mák fontossága a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás gyakorlásában. A mákszemben 40-50% olaj van, amely háromszor annyi E-vitamint tartalmaz, mint az olívaolaj. A vitaminok közül értékes B1-, B6-, B2-, niacinforrás. Ebből következik, hogy idegnyugtató, altató, csillapító hatással bír. Ásványi anyagok közül nagyobb mennyiségben kalciumot, cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Tudományos kutatások kiderítették, hogy a mák olajának rendkívül magas foszfor tartalma a „felelős” a kalcium hatékony felszívódásáért, a csontokba beépüléséért, így a csontritkulás természetes „”ellenszere””. Jótékony hatását az egész emésztőrendszeren belül kifejti, hiszen óvja a gyomor nyálkahártyáját, csökkenti a hasi görcsöket, a mákmagok nem utolsó sorban jelentős béltisztító hatásuk miatt is elfoglalhatják méltó helyüket az egészséges táplálkozásban. A kis fekete magok szinte emésztetlenül hagyják el az emésztőrendszert, fellazítják a béltartalmat és letisztítják a bélcsatornák falait.
A mákot sokféleképpen beilleszthetjük az étrendünkbe, kis kreativitással bármibe beletehető. Megdarálva, felfőzve tölthetjük süteményekbe, pitékbe, rétesbe, palacsintába, muffinba, kekszbe. A reggeli kásákhoz is bátran főzhetünk mákot, de egy fehérjeturmixba is tehetjük, kalciumpótlásként.

akár Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlás esetén.

HAtalmas vegán választék
Minden, ami a változatos étrend kialakításához szükséges.

SZUPER ügyfélszolgálat
Kérdése van egy termékkel kapcsolatban? Kollégáink segítenek!