A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra hasonlító, kissé édeskés ízű, élelmi rostokban gazdag alapanyag. Antioxidáns hatású, gazdag vitaminokban (A és B vitamin), kalciumban és ásványi anyagokban. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát tartalma magasabb a kakaóporénál. Koffein-, teobromin-, valamint glutén– és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátrium-szegény.
A karobot így nyugodtan fogyaszthatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek, lisztérzékenyek, tejcukorra és kakaóra érzékenyek is.
Tejcukorra és kakaóra érzékenyek is használhatják kakaópor helyett. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni.
Felhasználási információk: Használható kakaópor helyett vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni.
Tárolási információk: Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Újrahasznosítási információk: Teljesen újrahasznosítható.