Álljunk meg egy pillanatra, és adjunk hálát az olaszoknak. A világ sokkal szomorúbb hely lenne, ha nem lenne benne pizza… ugye?
Elhoztuk nektek a világ kedvenc pizzájának receptjét - természetesen vegán változatban. Ezt a házi pizzát bárki könnyen elkészítheti. Könnyű, gyors, és (legalább) annyira finom, mint az eredeti változat.
![]() |
![]() |
![]() |
Összetevők:
(1 db 40 cm-es pizzához)
A tésztához:
-
30 dkg liszt
-
1,5 teáskanál só
-
1,5 teáskanál cukor
-
160 ml víz
-
4 g instant élesztő
-
4 teáskanál olívaolaj
A házi szószhoz:
(helyettesítheted bolti szósszal)
-
1 üveg sűrített paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
-
kevés olívaolaj
-
ízlés szerint: oregánó, kakukkfű, bors, só
Feltétek:
- Plenty Reasons vegán pepperoni
- vékony szeletekre vágott hagyma
- Vege on the Table növényi mozzarella sajt
- opcionális: jalapeno paprika
![]() |
![]() |
Hogyan készítsd el a vegán pepperoni pizzát?
1.) Először elkészítjük a tésztát. A tészta összetevőket gyúrd össze, majd pihentesd 1,5 óráig konyharuhával letakarva.
2.) Közben elkészítjük a szószt. (Ezt a lépés kihagyhatod, ha bolti szószt használsz.) A sűrített paradicsomot összekeverjük az olívaolajjal, a reszelt fokhagymával és a fűszerekkel.
3.) Amint kész a tészta, bélelj ki egy pizzaformát vagy tepsit sütőpapírral, és simítsd bele a masszát. Nem gond, ha nincs kerek formád - a pizza bármilyen alakban ugyanolyan finom lesz :)
4.) Tedd rá a pizzára a vegán pepperoni szeleteket, és a hagymát, majd reszelj rá növényi mozzarella sajtot. Ha szereted a csípős ízeket, mehet rá jalapeno paprika is.
5.) Süsd 15 percig 200 fokon.
Tálald friss salátával vagy zöldségekkel. Jó étvágyat! :)