A rost segít az élelmiszerekben található fontos tápanyagok felszívódását, azonban a legtöbb ember kb. 15 g rostot fogyaszt napi szinten, az optimális 25 g helyett. Rostanyag forrásnak tökéletes az útifű maghéj, amely képes saját tömegének a húsz szorosát magába szívni. Ideális rostforrás búzára érzékenyek, és érzékeny belek esetén is. Az útifű maghéj természetes, biztonságos, nem okoz függőséget ezért hosszú távú használatra is javallott.
Felhasználás: 1 pohár (min. 2 dl) vízbe (vagy bármilyen folyadékba) 1 evőkanállal rakjunk az útifű maghéjból, keverjük el, és azonnal fogyasszuk el. Száraz hűvös helyen tárolandó!
Összetevők: útifű maghéj (psyllium husk).
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 125 J/0,029 Kcal, zsír: 0,5 g -amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 4,0 g -amelyből cukrok: 0 g, rost: 87,8 g, fehérje: 2,5 g, só: <0,01 g.