Az ínyencek szerint a vadon élő állatok, mint a szarvas, az őz, a vaddisznó, a vadnyúl, a fürj, a vadkacsa, a fácán húsa egészségesebb, mint tenyésztett társaiké. Nagyapám legjobban a fácánt szerette. Mielőtt megsütötte, néhány napig páclében áztatta ezt a finom szárnyast. A páclébe mindig különleges fűszerek izgalmas keveréke került. Mondta is:” tanuld meg drágám, mert ha nem leszek, elvész ez is!” Hát nem veszett el!
„Nekik és Önöknek ajánlom szeretettel!”
Hogy is volt? Egy kicsi paszternák, vöröshagyma, sárgarépa, fűszerpaprika, borsikafű, mustárliszt, borókabogyó, kakukkfű, gyömbér, őrölt babérlevél, őrölt feketebors, koriander, bazsalikom, ja és a fácán. A legcsodálatosabb az, hogy ebben a fűszerkeverékben minden természetes, csupa-csupa fűszer, hiszen a hozzáadott sót, ízfokozót, mesterséges színezéket sem nagyapám, sem mi nem ismerjük és nem is szeretjük.
Használja bátran akár az Aszalt szilvás szarvasragunál, akár őzragunál. Szarvas pörköltben is nagyon finom!
Fényvédő üvegben fűszereink sokáig megőrzik frissességüket, zamatukat, igazán gazdaságos kiszerelésben.
Ha megszerette ajánlja másoknak is!