A hántolt földi mandula liszt Európában egyedülálló technológiával a káros fitinsav tartalommal teli héjtól megszabadított gumóból készül.A héjtalanított (koptatott) földi mandula őrlemény elkészítéséhez (nem préselvény!) a földi mandulát mechanikus koptatással megszabadítják héjától és élelmi rost tartalmát az ideális 6 – 7%os szintre állítják be. A viszonylag magas rosttartalmánál fogva a termék szénhidrát és cukor tartalma lassan szívódik fel ezért diabéteszes betegeknek is ajánlják. Kellemes mandula ízű termék amely natúr állapotban is fogyasztható.
A földimandula liszt teljes mértékben megfelel a paleolit, és a paleo-ketogén étrendek előírásainak is, ezért egyedülálló étkezési problémák rehabilitációja során, és hivatott kiváltani az autoimmun betegek számára nem ajánlott magliszt fogyasztását is. Olaja nagy mennyiségben tartalmaz A, B, E és K vitamint és kis mennyiségben Omega-6 zsírsavat, így az olajos magvakkal szemben a teljes őrlemények és nem a préselvény fogyasztása javasolt.
A mandulára érzékenyek teljességgel kiválthatják vele a mandulát. Sütemények készítésénél jól helyettesíthető vele a mandulaliszt, mandula őrlemény. Természeténél fogva gluténmentes, mint ahogy a mandula is.A földi mandulából előállított „tej” alkalmas a tehéntej részbeni helyettesítésére. Nem tartalmaz laktózt, tejfehérjéket, hormonokat, magas a kalcium tartalma, kedvező az enzim összetétele.