Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad és mellékízmentes! Nagyon könnyen kezelhető lisztkeverék!
Felhasználási javaslat, vizes zsemle recept:
Hozzávalók (3 db zsemléhez):
- 140 g Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék
- 2 g só
- 20 g frissen facsart citromlé, vagy almaecet
- 170 g langyos víz
- 1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)
Elkészítés:
- A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat (vizet, sót, citromlevet), majd adjuk hozzá a lisztkeveréket, és jó alaposan gyúrjuk össze.
- Pihentessük a tésztát 5 percig. Pihentetés után enyhén lisztezett felületen 3 db laposabb zsemlét/ vagy bagettet formázunk belőle (a sütőben jó nagyra meg fog nőni).
- Előmelegített 200 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre. (A sütési idő végén újra lekenhetjük kókuszolajjal, vagy lefújhatjuk vízzel).