ÉDESÍTÉS NÉLKÜL!
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes vékony tésztás könnyen tekerhető palacsinta.
Palacsinta recept:
Hozzávalók (1 db palacsintához):
- 40 g Lisztkeverék
- 5 g eritrit (vagy diéta szerinti kristályos édesítő/ cukor)
- 75 g víz
Elkészítés:
- Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
- Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt.
- Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket.
- Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsintatészta állagúra.
- (Pihentetés nélkül süssük ki!)
- Olajspray-vel kifújt serpenyőben süssük, a hagyományos palacsinta tésztához hasonlóan.
Megjegyzés:
A palacsintatésztákat egyenként keverjük ki, hogy sütés közben ne sűrűsödjön be!
Természetesen sós változatban is elkészíthető, édesítő helyett kis csipet sóval (kb. 0,3 g!). Tökéletes tortilla helyettesítő!
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!