Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes muffinhoz, vagy piskótához.
Felhasználási javaslat:
Karobos-gyümmölcsös muffin recept
Hozzávalók (12 db gyümölcsös muffinhoz):
- 250 g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
- 170 g langyos víz
- 25 g 100%-os citromlé
- 70 g por eritrit – vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
- 250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/magozott kinyomkodott cseresznye/ vagy bármilyen bogyós gyümölcs
- 100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos!)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajsprayvel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak.) Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a porállagú édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit és alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöket), majd öntsük a formákba a sűrű krémet. Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs) Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések:
Porcukorral készítve, elegendő kb. 50 g porcukor is, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb. A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán a Szafi Free termékcsalád!