Felhasználási javaslat:
Zabpuding
Hozzávalók:
- 50 g Szafi Free Karamell ízű zabpuding por
- 4 dl. édesítetlen növényi tejhelyettesítő (pl. Alpro /19 kcal/ kókuszital), vagy tejfogyasztóknak: 4 dl. tehéntej
- kb. 40 g cukornak megfelelő édesítő (ízlés szerint több, vagy kevesebb)
Elkészítés:
Keverjük ki jó alaposan a pudingport a folyadékkal és az édesítővel. Majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (ügyelve arra, hogy a főzés végén hirtelen sűrűsödik). Melegen, vagy hidegen tálaljuk, ízlés és diéta szerinti gyümölccsel, keksszel, csoki öntettel stb.
Megjegyzés:
A növényi ital (tejhelyettesítő) sűrűségétől függően változhat a folyadék mennyisége. A megfelelő édességet főzés előtt kóstolással állítsuk be, ne utólag édesítsük. Édesítőszernek a Szafi Free ötszörös édesítőt ajánljuk, amely tovább fokozza a karamellás ízt.