Felhasználási javaslat:
Gluténmentes vegán kenyér
Hozzávalók (495 grammos kenyérhez):
- 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
- 3 g porélesztő
- 1 g szódabikarbóna
- 4 g só
- 275 g langyos víz
- 20 g frissen facsart citromlé
- 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)
Elkészítés:
A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze. Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába) Vizes spatulával simítsuk el a tetejét. Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig. Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!). Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó – felső program) 55 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.
Megjegyzés:
Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges. A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz. Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen Vegán a Szafi Free termékcsalád!