A Rédei tejles kiőrlésű rozs biotészták alapanyagául kiváló minőségű ökológiai gazdálkodásból származó rozs szolgál.Nagy valószínűséggel a rozs a legfiatalabb gabonafélénk. Eredete mintegy 2500 évre vezethető vissza, amikor is Kis-Ázsiában egy vad rozsfajtából – a hegyi rozsból – való nemesítés után kezdték meg termesztését. A rozs a német fekete kenyér gabonája, gyakran főznek belőle sört, illetve égetnek belőle szeszt. A kenyérkészítésnél leginkább a kovász készítéséhez használják. Miután a rozs sikértartalma alacsonyabb a búzáénál nem annyira dagad meg a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készült kenyereknél.
Élettani hatásai:
B1-vitamint, kalciumot, niacint, fehérjét, keményítőt, rostot, szerves sót, szacharint, nitrogént, kazeint és foszfátot tartalmaz.
Magas élelmi-rost tartalma miatt rendszeres fogyasztása javítja bélműködésünket,enyhíti a székrekedést, az aranyérben szenvedők panaszait éscsökkenti a vér koleszterinszintjét.

akár Ingyenes szállítás
25.000 Ft fölötti vásárlás esetén.

HAtalmas vegán választék
Minden, ami a változatos étrend kialakításához szükséges.

SZUPER ügyfélszolgálat
Kérdése van egy termékkel kapcsolatban? Kollégáink segítenek!