A Rédei tejles kiőrlésű rozs biotészták alapanyagául kiváló minőségű ökológiai gazdálkodásból származó rozs szolgál.Nagy valószínűséggel a rozs a legfiatalabb gabonafélénk. Eredete mintegy 2500 évre vezethető vissza, amikor is Kis-Ázsiában egy vad rozsfajtából – a hegyi rozsból – való nemesítés után kezdték meg termesztését. A rozs a német fekete kenyér gabonája, gyakran főznek belőle sört, illetve égetnek belőle szeszt. A kenyérkészítésnél leginkább a kovász készítéséhez használják. Miután a rozs sikértartalma alacsonyabb a búzáénál nem annyira dagad meg a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készült kenyereknél.
Élettani hatásai:
B1-vitamint, kalciumot, niacint, fehérjét, keményítőt, rostot, szerves sót, szacharint, nitrogént, kazeint és foszfátot tartalmaz.
Magas élelmi-rost tartalma miatt rendszeres fogyasztása javítja bélműködésünket,enyhíti a székrekedést, az aranyérben szenvedők panaszait éscsökkenti a vér koleszterinszintjét.
Tömeg | 350 kg |
---|---|
mennyiseg-egyseg |
Kapcsolódó termékek
Élelmiszer
852 Ft
2 616 Ft
Édességek, rágcsálnivalók
1 548 Ft
Élelmiszer
371 Ft
Élelmiszer
760 Ft
Édességek, rágcsálnivalók
1 548 Ft