KAKAÓPOR . Organikus zsír-csökkentett kakaópor.
Összetétel: Organikus zsír-csökkentett kakaópor kakaóbabból előállítva (Theobroma cacao), criollo fajta.
A kakaópor egy összetett étel, ami számos értékes természetes anyagot tartalmaz, mint például rostokat, fehérjét és ásványi anyagokat. A benne lévő magnézium és vas csökkenti a fáradtságérzetet, míg a cink, egy antioxidáns, megvédi a szervezet sejtjeit az oxidatív stressz ellen és hozzájárul az egészséges, bőr-, haj- és körömnövekedéshez.
Használat: A kakaópor használható az étkezések egyedülálló hozzávalójaként, vagy a reggeli gabonapelyhekhez, kakaóhoz adva, de számos finomságot is készíthetünk belőle, például csokoládés süteményt, pudingot vagy bármilyen csokoládés édességet.
A kakaópor lefekvés előtti fogyasztása nem ajánlott.
Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot.
Tápérték/100 g:
- energia 1430 kJ/342 kcal I
- fehérje 24,0 g I
- szénhidrátok 14,0 g I
- ebből cukor 0,0 g I
- zsír 11,0 g I
- telített zsírsavak 6,5 g I
- rost 33,0 g I só < 0,1 g I
- magnézium 505 mg (135% INBÉ*) I
- vas 4,2 mg (30% INBÉ*) I
- cink 1,5 mg (15% INBÉ*) I
- kalcium 134 mg (17% INBÉ*) I
*INBÉ – Irányadó napi beviteli érték A terméket dióféléket és szezámmagot is felhasználó üzemben csomagolták.