Összetevők: 50% vöröslencse liszt*, 50% teljes rizsliszt* Gyönyörű és élénk narancssárga és piros színének köszönhetően örömöt hoz az asztalra. Biztosan felkelti a gyermekek figyelmét, így tápláló és egészséges első fogást készíthet számukra, kiegyensúlyozott tápanyagbevitellel. A fehérjék elengedhetetlenek a növekedésükhöz; a növényi fehérjék előnye, hogy nem tartalmaznak koleszterint. A vöröslencse-lisztből készült tészta ezért tökéletes a sportot űzők táplálkozásához, mivel nekik nagyobb napi fehérjebevitelre van szükségük. A természetesen gluténmentes, vöröslencse lisztből készült tészta a cöliákiások számára is alkalmas. A durva és porózus PASTA NATURA minden receptet ínyenc étellé varázsol. A gyönyörű narancsvörös szín lehetővé teszi, hogy élénk és ízletes ételeket készítsünk. A vörös lencse íze finom, így bármilyen fűszerrel jól illik hozzá. A vörös lencselisztből készült tészta durva és porózus, jól megtartja a mártást; főzés után is haraphatóan kemény marad. A PASTA NATURA-val egy jófajta „”pasta al dente”” tálat kap, egészséges és valódi. Színes, szép és ízletes fehérjeforrást hoz. Természetesen gluténmentes, így alkalmas a cöliákiában szenvedők számára, akiknek oda kell figyelniük a gluténre az étrendjükben, de azoknak is, akik egészségesebben és kiegyensúlyozottabban próbálnak táplálkozni. A növényi eredetű fehérjék ugyanazokat a funkciókat látják el, mint az állati eredetű fehérjék, azzal az előnnyel, hogy nem rontják a koleszterinszintet. A vörös lencselisztből készült tészta fontos rostforrás, így könnyen emészthető, mert segíti a bélrendszer szabályos működését. Különösen alkalmas a sportot űzők táplálkozására, a lencselisztből készült tészta nagyon tápláló és kiegyensúlyozott étel. A piros szín lehetővé teszi, hogy intenzív és ízletes ételeket készítsünk, amelyek képesek meghozni a gyerekek étvágyát, még akkor is, ha gyakran vonakodnak új recepteket kipróbálni.
A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.
Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium
Vitamin: B1, B2, B6
Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító
Felhasználása: ízletes lencse leves vagy lencse főzelék készíthető belőle vagy felhasználhatjuk kenyérre kenhető krémekhez, feltétnek. A főzést megelőző este áztassuk vízbe.