Az Alakor Sütőferment® Direktstarter az Alakor Sütőferment® továbbfejlesztett változata, melyet közvetlenül a liszthez, vagy lisztkeverékhez keverhetünk és azonnal alkalmas arra, hogy friss kenyeret süssünk vele.
A kovász rendkívül kedvező élettani hatású, segít lebontani a gabonában lévő glutént, és gondoskodik a kenyér sütés közbeni térfogat növekedésről. Ez a fermentálási folyamat egyben pozitívan befolyásolja a kenyér ízét, állagát és eltarthatóságát.
A fermentáció egy egyedi erjedési folyamat, mely a kenyér összetevőin kívül elsősorban a szobahőmérséklettől, illetve a környezet mikrobakteriális klímájától függ. A kenyér belső szerkezete és a külső megjelenése ezért mindig eltérő lehet és így a sütés valódi kreatív élménnyé válik.
Glutént tartalmaz • Vegán • Laktóz mentes • GMO mentes
Összetevők: Bio alakor teljesőrlésű liszt*
Starterkultúra
/tejsavkultúra, élesztőgomba/
*= ökológiai gazdálkodásból
Glutént tartalmaz!
Átlagos tápérték / 100 g:
- Energia: 1501kJ / 355 kcal
- Zsír: 2,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,42 g
- Szénhidrát: 67,7 g
- amelyből cukor: 0,35 g
- Élelmi rost: 6,6 g
- Fehérje: 11,4 g
- Só: <0,005 g