A Manila kókuszolaj egészséges, könnyen használható helyettesítője a hagyományos étolajoknak, ráadásul most már hazánkban is jó áron elérhető. A Manila natúr kókuszolaj adalékanyagoktól mentes, NEM hidrogénezett, NEM tartalmaz koleszterint, NEM tartalmaz transzzsírokat sem. A csomagolásról: A Manila Prémium Kókuszolaj a saját márkánk amit a gyártó kizárólag a mi részünkre gyárt, zacskóz, ellenőrzött minőségi elvárásoknak megfelelően. Az olaj frissen, tisztán – még folyékony állapotában – ahogy a finomítóból kijön kerül végső csomagolásába, és kerül azonnal behajózásra, végül a boltokba. Tehát a lehető legrövidebb idő alatt jut el Önökhöz a lehetséges legtisztább és legfrissebb, érintetlen állapotában. Ezzel szemben más termékek gyakran nagykereskedőkön keresztül kerülnek Európába, akik hordós vagy több száz literes zsákos kiszerelésben szállítják, tárolják az immár zsírrá szilárdult olajat és értékesítik tovább a hazai kereskedőknek akik folyékony állagúra FORRÓSÍTJÁK, majd kiskereskedelmi méretben ÚJRACSOMAGOLJÁK azt. Ezek a termékek tehát legalább egyszer már fel lettek melegítve, hogy kezelhetőek legyenek és újra lettek csomagolva, azaz már használtak mielőtt egyáltalán az Ön konyhájába kerülnének. Nem állítjuk, hogy az újracsomagolás nem tiszta körülmények között történik, azt sem mondjuk, hogy a felmelegítés komolyabban ártana az olajnak. Mi csak azt mondjuk, hogy csak azt hisszük el amit a saját szemünkkel látunk és amit mérési adatokkal igazolni lehet. Az olaj előállításához a kókuszdiót gyártónk családi farmokról és olyan ültetvényekről szerzi be ahol a helyi kisközösségek tagjai végzik a munkát, így adva nekik évről évre megélhetést és jövőt. Bár termékünk nyersanyaga vidéki kisközösségek ültetvényeiről származik, mi is és gyártópartnerünk is elkötelezetten hisz abban, hogy a gyártási eljárás minden lépését a lehető legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően kell elvégezni. A Manila olaj a térség egyik legmodernebb gyárában készül és szigorú minőségbiztosítási és élelmiszer-biztonsági ellenőrzésen esik át mielőtt az Európai felhasználók asztalaira kerül. Legfontosabb számunkra, hogy a termékünk sem gombamérgeket (aflatoxin), sem pedig káros vegyületeteket (PAH) ne tartalmazzon, ezért az SGS a világ vezető minőségellenőrző, vizsgáló és tanúsító szervezete rendszeresen ellenőrzi (www.sgs.hu) termékeinket. A gyártási technológia tisztán fizikai eljárás, így megmarad benne a kókusz minden pozitív tulajdonsága anélkül, hogy valamilyen vitatott hatású adalékanyagot kevernének az olajhoz ami végül a mi tányérunkon kötne ki. A kókuszpálmák aratása után az érett kókuszdiót mossák, darabolják majd az így kapott „koprát” gőzöléses technológiával megfőzik, tovább darálják míg egészen finom por lesz belőle. Ebből a darálványból préselik ki az olajat, amit a következő lépésben szűrnek, majd több mint 200 Celsius fok fölé hevítenek, így kipárolnak belőle minden maradék fizikai és kémiai szennyeződést, ezt az eljárást nevezik finomításnak. Az így nyert olaj színtelen, majdnem víz tisztaságú, magában is fogyasztható, kellemes ízű enyhén kókusz illatú folyadék. A vele készült ételek könnyűek, nem terhelik meg az emésztőrendszert és megmarad saját illatuk. A Délkelet-ázsiai országokban és az USAban hosszú évtizedek óta ismerik a kókuszolajat és szeretik a növényi olajok között kiemelkedően előnyös egészségügyi hatásai miatt. Anélkül, hogy túl mélyen elmerülnénk a szakmai részletekben, felsoroljuk néhány előnyös, sőt jótékony tulajdonságát a Manila kókuszolajnak: magas hőstabilitása miatt más olajokkal szemben csak rendkívül magas hőmérsékleten ég el, emiatt nincsen kellemetlen szaga sütés közben és ezért megóv minket az egészségtelen karcinogének bevitelétől, pozitív hatású telített zsírsav tartalma miatt csökkenti a koleszterin szintet, közvetlenül a májban dolgozza fel a szervezet, ezért azonnali keton energiaforrást biztosít az agynak és a sejteknek, magas laurinsav tartalmú, akárcsak az anyatej, értékes lipideket, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag vegyületeket tartalmaz ami nagyszerű hidratáló és bőrápoló szerré teszi, a káros UV sugarak egy részét is kiszűri, tökéletes alapanyag házi szappan készítéséhez. Végezetül szeretnénk tisztázni néhány pozitív egészségügyi tényt a kókuszolajjal kapcsolatban. Igaz, hogy több mint kilencven százalékban zsírsavakból áll, de ezek a zsírok teljesen különböznek a negatív hatású, jellemzően más állati- és növényi eredetű (napraforgó, tökmag, kender, olíva, repce…stb.) káros ipari omega-6 telítetlen zsírsavat tartalmazó sütőolajoktól. A kókuszolaj az emberi szervezet számára fontos telített zsírsavainak pozitív egészségügyi hatásairól számtalan kutatás készült már világszerte. A kókuszolaj 25 Celsius fok alatt elveszíti folyékonyságát, sűrűbb állagot vesz fel, megdermed, de ennek a változásnak semmilyen hatása nincsen az olaj minőségére, könnyebben tárolható és adagolható lesz, hő hatására újra folyékonnyá válik. A Manila kókuszolajat ajánljuk húsok és zöldségek sütéséhez, pácok készítéséhez, saláták ízesítéséhez, bőrápolószerként, diétás kiegészítőnek és alapanyagként házi szappan főzéséhez.
Kapcsolódó termékek
Édességek, rágcsálnivalók
1 750 Ft