A maitake gyógygomba legfontosabb összetevője a béta 1,6 és béta 1,3 glükán nevű poliszacharidok, melyek magas cukor tartalmú komplex szénhidrátok.
Preuss, aki az X (vércukor csökkentő) és ES (vérnyomás csökkentő) frakciót felfedezte, egy olyan kutatást vezetett, melynek alap feltevése az volt, hogy olyan krónikus betegségek, mint a cukorbetegség, magas vérnyomás betegség és elhízás részben a glükóz/inzulin rendellenességnek köszönhetők.
1998-ban készült tanulmányában azt bizonyította, hogy a Maitake gyógygomba pozitív hatással van a glükóz/inzulin egyensúlyra, ezáltal segít megelőzni a felsorolt krónikus betegségeket.
A maitake gomba C-vitaminnal történő alkalmazása javítja a felszívódást, ezért javasolt a kettőt együtt fogyasztani.
A Maitake nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
AJÁNLOTT FOGYASZTÁSI MENNYISÉG:
Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!
Nem javasolt a termék fogyasztása 3 éves kor alatt, terhesség és szoptatás idején!
Néhány gyógyszer hatását befolyásolhatja a termék alkalmazása pl: véralvadásgátlók, thrombocita aggregációt gátló gyógyszerek. Amennyiben ilyen jellegű gyógyszereket szed, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa tanácsát!
általános közérzetjavítás esetén: 2 * ½ mokkáskanál
gyengébb általános állapot esetén: 2 * 1 mokkáskanál
rosszabb általános állapot esetén: 3 * 1 mokkáskanál
A Maitake nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!