A gyömbér főleg olyan húsok párolásához jó, amelynek szelídebb ízt szántunk.
A gyömbér egy trópusi növény melynek föld alatt szerteágazó gyökértörzsét hasznosítjuk fűszerként.
Íze kissé citromos, enyhén csípős, aromás illatú.
Frissen, szárítva, őrölve egyaránt felhasználható. Remekül illik a sült húsokhoz, a nyugati konyhák előszeretettel használják sütemények készítéséhez.
A gyömbér roppant sokoldalú fűszer, savanyúságok, csatnik, dzsemek, édességek és szeszipari termékek egész sora készül a felhasználásával.
Az ázsiai fűszerkeverékek jelentős részének egyik fő összetevője.
SZÁRMAZÁSI HELY:NIGÉRIA
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
A Kínából származó növény gyökértörzsét fogyasztjuk, frissen, szárítva, vagy őrölve. Könnyű szállíthatósága folytán, jelentős szerepet játszott a fűszerkereskedelem történetében, már az ókori Rómában is szívesen fogyasztották. Egyedi illat, citromos – enyhén kesernyés, csípős, de egyben édeskés íz jellemzi. Sokoldalú fűszer. Levesek, halételek, saláták, mártások, főtt, vagy pirított húsételek, valamint sütemények készítéséhez egyaránt használhatjuk.
Adagolásával érdemes óvatosan bánni, mert a túlzott használata keserűvé teheti az ételünket.