Az áfonya egy adagja ötször annyi antioxidánst tartalmaz, mint egy ugyanolyan adag alma, sárgarépa, sütőtök vagy brokkoli. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a daganatos betegségek kialakulása. Csökkenti a szív és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a szembetegségek, a korai öregedés, az Alzheimer-kór és a demencia kialakulásának kockázatát. Egyik legfontosabb hatása a szabad gyökök elleni védelem, mely azok semlegesítésével történik. Ugyanakkor szinergikusan működik más antioxidánsokkal, különösen a C-vitaminnal. Rendszeres fogyasztása védelmet jelent a bőrnek. Az antioxidáns hatása a szervezet minden részére kifejti a hatását: Az idegrendszerre, A keringési rendszerre, neurodegeneratív betegségekkel szemben, Minőségét megőrzi: A gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen, 0 C -tól +25 C-ig terjedő hőmérséklet és legfeljebb 75% relatív páratartalom mellett.
Fogyasztási javaslat: Fogyasztás előtt rázza fel. Felbontás után hűtve tárolja és 3 napon belül fogyassza el. Óvja a közvetlen napfénytől!