Az áfonya előnyös tulajdonságai:
Az antioxidáns hatása a szervezet minden részére kifejti a hatását: az idegrendszerre, a keringési rendszerre, neurodegeneratív betegségekkel szemben. Egy adag áfonya ötször annyi antioxidánst tartalmaz, mint egy ugyanolyan adag alma, sárgarépa, sütőtök vagy brokkoli. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a daganatos betegségek kialakulása.
Antiszeptikus (baktérium-, vírus-, gombaellenes),
Immunerősítő, javítja a testi-szellemi erőnlétet, fokozza a szervezet természetes ellenálló képességét,
Javítja a vénák, artériák falának rugalmasságát. Helyreállítja az érfalak megváltozott áteresztőképességét, megelőzi a visszerek keletkezését.
Csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának valamint
a cukorbetegség,
a korai öregedés, az Alzheimer-kór és a demencia kialakulásának kockázatát.
Szembetegségek megelőzése: Védi a szemhajszálereit a bevérzéstől, javítja a szem ideghártyájának, érhártyájának elváltozásait, csökkenti a szemgyulladást, gátolja a cukorbetegek látószervi érelváltozásait. Enyhíti a szürkületi vakságot, a rövidlátást. Csökkenti a hályogképződés veszélyét, a retinában a kollagén lerakódást (diabéteszes glaukóma).
Egyik legfontosabb hatása a szabad gyökök elleni védelem, mely azok semlegesítésével történik.
Szinergikusan működik más antioxidánsokkal, különösen a C-vitaminnal.
Rendszeres fogyasztása védelmet jelent a bőrnek.
Minőségét megőrzi: A gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen. Óvja a közvetlen napfénytől!
Fogyasztási javaslat: Fogyasztás előtt rázza fel. Felbontás után hűtve tárolja és 3 napon belül fogyassza el.