Összetevők: kölesliszt (köles: Lengyelország), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag fánkok és lángosok készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók 5 db fánkhoz:
- 60 g lisztkeverék
- 60 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 11 g Eden Premium eritrit
- Eden Premium kókuszolaj
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Nyújtsuk fél centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánk formára az összeset. Bő, forró kókuszolajban süssük ki oldalanként körülbelül 1-1 percig. Papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.
Hozzávalók 1 darab lángoshoz:
- 65 g lisztkeverék
- 65 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 1 g Eden Premium Himalája, vagy Parajdi só
- Eden Premium kókuszolaj
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk fél centi vastagságú körre és süssük ki mindkét oldalát forró olajban körülbelül 1-1 perc alatt.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: 1419 Kj
340 kcal
Zsír: 2,4 g
-Amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 65,6 g
-Amelyből cukrok: 0,09 g
Rost: 10,4 g
Fehérje: 8,7 g
Só: 0,05 g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
100 g kész, kisült, a recept alapján készített lángos átlagos tápértéke:
Energia: 1337 Kj 1629 Kj
323 kcal 394 kcal
Zsír: 18 g 25,6 g
-Amelyből telített zsírsavak: 15,6 g 22,6 g
Szénhidrát: 42,3 g 33,5 g
-Amelyből cukrok: 0,04 g 0,04 g
-Amelyből poliolok: 9,2 g 0
Rost: 5,2 g 5,3 g
Fehérje: 4,4 g 4,5 g
Só: 0,03 g 0,8 g
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 33,1 g