Csuta kókuszliszt 400g termékünk a következő diétákban fogyasztható: cukorbeteg, paleolit, low-carb, gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus.
A kókuszliszt szinte bármely diétába könnyen beilleszthető, számos előnyös tulajdonságának köszönhetően. Ilyen diéta lehet a paleolit étrend, az Atkins-diéta vagy egyéb testsúlycsökkentő étrend. A kókuszliszt a friss kókusz húsából készül, melyet szárítás és zsírtalanítás után finomra őrölnek. Állaga hasonló a búzalisztéhez, azonban glutén- és laktózmentes. Alacsony szénhidráttartalmú, ideális kenyerek és péksütemények készítéséhez. Kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz, mint bármely más liszt, ugyanakkor kiváló fehérjeforrás. A magas rosttartalomnak köszönhetően elősegíti a jóllakottság érzését és hozzájárul a jó emésztéshez.
Használhatjuk sütésen kívül levesek, szószok ízesítésére, sűrítésére, sőt, vízben elkeverve ízletes, magas fehérje- és rosttartalmú italt kapunk. Tejes gyümölcsturmixok készítésére is alkalmas. A kókuszliszt kiváló kiegészítője lehet a csokis-déligyümölcsös összetevőjű ételeknek, kihangsúlyozza a csokoládé és a vanília ízét, valamint reggelire a müzlire is szórhatjuk. Bár egyes süteményeknél és a palacsintáknál teljes mértékben helyettesítheti a búzalisztet, de legtöbb esetben érdemes más lisztekkel keverve használni. Ha 100%-ban szeretnék kókuszlisztet használni, adjunk egy tojással többet a receptben szereplő mennyiséghez képest, így a sütemény kevésbé morzsálódik! Ha teljes mértékben kókuszlisztet használunk, a búzaliszttel összehasonlítva rövidebb ideig kell sütni.
Fogyasztása allergiák esetén sem okoz problémát. A legtöbb gluténmentes lisztnek nincs íze, viszont a kókuszliszt finom aromája különleges ízt kölcsönöz az ételeknek. Magas fehérjetartalma a búzalisztével vetekszik, emiatt a vegetáriánusoknak és vegánoknak is kifejezetten ajánlott. A kókuszliszt egy egészséges, sokoldalúan felhasználható alternatíva fehérlisztre, ami a gluténmentes lisztek között is egyedülálló kimagaslóan alacsony szénhidráttartalma és rendkívül magas rosttartalma miatt, és az ezek miatt fennálló jótékony élettani hatásait tekintve.