Mi a miso?
A Miso hagyományos erjesztett japán főeledel és fűszerezés különböző típusú gabonákból, de főleg szója és egy egyedülálló fermentációs kultúra.
A 18 év alatt a Clearspring alapítója, Christopher Dawson Japánban élt miso minőség szakértőjévé, és a Clearspring termékcsalád a legkiválóbb, hagyományosan készített japán misójának választása. Minden hagyományosan erjedt japán miso elkészítésével elkészítik a legfinomabb szervesen megtermelt összetevőket (teljes szójababot és gabonamagot), és összekeverik őket egy olyan kultúrával (aspergillus oryzae öntőporral beoltott szemek vagy szójababok) tengeri sóval és vízzel. Ezután természetesen a cédrusfákban évekig szobahőmérsékleten érlelődik az enzimek, amelyek a természetesen előforduló élesztők és baktériumok együttesen fokozatosan lebontják a komplex szemeket és a babot könnyen emészthető aminosavakba, zsírsavakba és egyszerű cukrokba. Az így létrejövő misónak gazdag és komplex íz világa van, és bőséges umami, az ötödik íz.