A ChiMax Marha Erős Chili szósz fokhagymás egy krémes állagú csípős paprika szósz magyar erős paprikából és fokhagymából.
Ajánljuk húsok, pörköltek, levesek ízesítéséhez, de sült krumplit, hamburgert, hot dogot, szendvicseket is ízesíthetünk vele. Kiváló mártogatós sült húsételek mellé.
Összetevők
A ChiMax Marha Erős Chili szósz fokhagymás összetevői:
Chili 51%,
Fokhagyma 13%
Cukor
Só
Víz
Ízfokozó (nátrium-glutamát)
Sűrítőanyag (keményítő)
Étkezési sav (ecetsav)
Tartósítószer (nátrium-benzoát)
Mitől csíp a chili?
A chilipaprikák csípősségéért a kapszaicin nevű hatóanyag a felelős, ez okozza az erős ízt a szájban, a nyelven mikor megkóstoljuk. A kapszaicin tartalom fajtánként eltérő, ennek mérésére alkalmas érték az úgynevezett Scoville-érték (röviden SHU).
Ezen felül a chilipaprikák igen gazdagok C-vitaminban, és A, B1, B2, és B6 vitamint tartalmaz jelentős mennyiségben.
Hogy hat a chili a szervezetre ?
Kapszaicin-tartalmának jelentős hatása van az emberi szervezetre.
- tágítja az ereket
- fokozza a vérellátást
- étvágycsökkentő, “fogyasztó” hatás: a chilifogyasztás különösen előételként hatással van a gyomor nyálkahártyájára intenzívebbé teszi a gyomorsav termelését, ezzel a gyomorba jutó táplálék jobban, tökéletesebben bomlik.
- növeli a test-hőmérsékletet: gyorsul az anyagcsere
- fertőtlenítő: kifejezetten jó hatással van megfázás, nátha esetén is
Mértéktelenül ne fogyasszuk az extra erős paprikákat ugyanis gyomorégést, és gyomorfekélyt okozhat!
A cégről
A gyártást minden igényt kielégítő termelő üzemben végzik, az Európai Unió szabályainak betartásával (HACCP). Folyamatos technológiai fejlesztéseiknek köszönhetően a piacunk 2005 óta bővül, amit termékválasztékunk szélesítésével érünk el. Legfőbb céljaik között minőségi és egyedi termékek fejlesztése szerepel, a piaci kereslet elvárásainak megfelelően.
További Chimax termékeket ITT találsz!