A Chimax extra fokhagymás chili szósz egy krémes állagú csípős paprika szósz magyar erős paprikából és extra adag fokhagymából. Ajánljuk egytálételek, sült húsok és szendvicsek ízesítéséhez.
Összetevők
A Chimax extra fokhagymás chili szósz összetevői:
Chili 45%
Fokhagyma 20%
Cukor
Só
Víz
Ízfokozó (nátrium-glutamát)
Sűrítőanyag (keményítő)
Étkezési sav (ecetsav)
Tartósítószer (nátrium-benzoát)
Mitől csíp a chili?
A chilipaprikák csípősségéért a kapszaicin nevű hatóanyag a felelős, ez okozza az erős ízt a szájban, a nyelven mikor megkóstoljuk. A kapszaicin tartalom fajtánként eltérő, ennek mérésére alkalmas érték az úgynevezett Scoville-érték (röviden SHU).
Ezen felül a chilipaprikák igen gazdagok C-vitaminban, és A, B1, B2, és B6 vitamint tartalmaz jelentős mennyiségben.
Hogy hat a chili a szervezetre ?
Kapszaicin-tartalmának jelentős hatása van az emberi szervezetre.
- tágítja az ereket
- fokozza a vérellátást
- étvágycsökkentő, „fogyasztó” hatás: a chilifogyasztás különösen előételként hatással van a gyomor nyálkahártyájára intenzívebbé teszi a gyomorsav termelését, ezzel a gyomorba jutó táplálék jobban, tökéletesebben bomlik.
- növeli a test-hőmérsékletet: gyorsul az anyagcsere
- fertőtlenítő: kifejezetten jó hatással van megfázás, nátha esetén is
Mértéktelenül ne fogyasszuk az extra erős paprikákat ugyanis gyomorégést, és gyomorfekélyt okozhat!
A cégről
A gyártást minden igényt kielégítő termelő üzemben végzik, az Európai Unió szabályainak betartásával (HACCP). Folyamatos technológiai fejlesztéseiknek köszönhetően a piacunk 2005 óta bővül, amit termékválasztékunk szélesítésével érünk el. Legfőbb céljaik között minőségi és egyedi termékek fejlesztése szerepel, a piaci kereslet elvárásainak megfelelően.
További Chimax termékeket ITT találsz!