A lisztérzékenység a vékonybél krónikus megbetegedése, mely a táplálkozás során bevitt bizonyos növényi fehérjék: glutén hatására alakul ki. A betegség kiváltója a búzában lévő glutén alkoholban oldódó komponense, a gliadin. Emellett a rozs, az árpa és feltehetően a zab hasonló fehérjéi is fokozzák a gyulladást. A lisztérzékenység kezelése a gluténmentes étrend követése. Ha ezt maradéktalanul betartjuk, a tünetek megszűnnek.
Reggelire gyorsan elkészíthető és a gyerekek imádni fogják
Összetevők:
rizsdara, kukoricadara, cukor, izoglükóz, zsírtalanított kakaópor (6,5%), repce olaj, emulgeálószer: szójalecitin, fahéj.
A termék nyomokban földimogyorót tartalmazhat!
Tápérték 100g termékben:
Energia: 1592kJ/380kcal
Zsírok: 3,53g
ebből telített zsírsavak: 0,86g
Szénhidrátok: 78,0g
ebből cukor: 13,8g
Fehérjék: 5,7g
Só: 0,14g