ÚJDONSÁG! A Celiko gluténmentes univerzális lisztkeverék ideális:
- friss és ropogós tortillák,
- finom gombócok,
- házi tészta és nokedli,
- finom palacsinta készítéséhez.
Kiváló minőségű összetevőkből, olyan termelési szabályok szerint készül, amelyek garantálják az allergén tényezők (pl. glutén) deklarált összetételét.
Gluténmentes termék!
Összetevők: rizsliszt, burgonyakeményítő, só
Gluténmentes Tortilla
Hozzávalók:
- 1 csomag Celiko gluténmentes univerzális lisztkeverék (200 g)
- 2 evőkanál olaj
- 150-200 ml tej
- 1 tojás
- 1 csipet só
- Adja hozzá kedvenc feltéteit például fűszeres sült csirkemellet, tetszés szerinti zöldségeket, szószokat.
Elkészítés:
- A zacskó tartalmát öntse egy tálba, adja hozzá a tojást, az olajat, a sót, a tejet, és keverje össze, hogy palacsintához hasonló félfolyékony állagot kapjon a tésztából.
- Öntsön egy kevés olajat a serpenyőbe és melegítse fel. Ezután vékonyan öntse bele a tésztát, és mindkét oldalát süsse aranybarnára.
- A felforrósított tortillát kenje meg a szósszal és adja hozzá a feltéteket. Ezután hajtogatjuk.
A cégről
A Celiko 40 éve gyárt gluténmentes élelmiszereket cöliákiában szenvedőknek és gluténmentes diétát folytatóknak. Folyamatosan és szorosan együttműködnek a gluténmentes mozgalom fejlesztését támogató egyesületekkel, fogyasztói csoportokkal.
A Lengyel Cöliákiás Társaság – Crossed Grain (AOECS) tanúsítványával rendelkező cég!
A Celiko fejlődése következetesen a funkcionális, úgynevezett „egészséges” élelmiszerek – természetes adalékanyagokon alapuló – gyártása felé vezetett, aminek eredményeként 1998-ban új részleget hoztak létre a cégen belül, amely a természetes élelmiszer-adalékanyagok gyártásával foglalkozik.
A természetes élelmiszer-adalékanyagok előállításának alapját három folyamatsor képezi, amelyek fagyasztva szárításon (liofilizálás), porlasztva szárításon és nyomás alatti granuláláson alapulnak.
További Celiko termékeket ITT találhatsz!