Finom Celiko gluténmentes kelt tészta keverék
Most új recepttel és csomagolással!
- kiválóan alkalmas édes élesztős sütemények – gyümölcsös sütemények, aprósütemények és muffinok, fánkok, palacsinták – készítéséhez.
- gyorsan és könnyen elkészíthető
- alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára
- gluténmentes termék
Kiváló minőségű összetevőkből, az allergén anyagok (pl. glutén) deklarált összetételét garantáló gyártási szabályoknak megfelelően gyártják.
Vegán Morzsás Torta Szilvával
A tészta elkészítéséhez:
- 1 csomag Celiko gluténmentes kelt tészta keverék 200 g
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 100 ml meleg víz (a lenmaghoz)
- 300 ml meleg víz
- 30 g növényi olaj
- aszalt szilva
A morzsához:
- 1 evőkanál burgonyakeményítő
- 2 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- Öntsön 100 ml meleg vizet a lenmagra, keverje össze és tegye félre amíg kása állaga nem lesz. Szitálja a lisztkeveréket egy tálba, öntse bele az olajat és a lenmagkeveréket. Keverje össze az egészet. Miközben továbbra is keverjük, lassan adja hozzá a 300 ml vizet, attól függően, hogy a lenmag mennyi vizet vesz fel – a víz mennyisége minden alkalommal változhat. A tésztának sűrű krém állagúnak kell lennie.
- Tegye félre a tésztát, hogy meleg helyen megkeljen. Miután megkelt öntse ki a tésztát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába. Rakja rá kedvenc gyümölcseit, pl. szilvát, epret. A morzsa elkészítéséhez a fenti hozzávalókat alaposan keverje össze. Szórja az előkészített morzsát a süteményre és a gyümölcsre.
- Az omlós süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig süsse.
A cégről
A Celiko 40 éve gyárt gluténmentes élelmiszereket cöliákiában szenvedőknek és gluténmentes diétát folytatóknak. Folyamatosan és szorosan együttműködnek a gluténmentes mozgalom fejlesztését támogató egyesületekkel, fogyasztói csoportokkal.
A Lengyel Cöliákiás Társaság – Crossed Grain (AOECS) tanúsítványával rendelkező cég!
A Celiko fejlődése következetesen a funkcionális, úgynevezett „egészséges” élelmiszerek – természetes adalékanyagokon alapuló – gyártása felé vezetett, aminek eredményeként 1998-ban új részleget hoztak létre a cégen belül, amely a természetes élelmiszer-adalékanyagok gyártásával foglalkozik.
A természetes élelmiszer-adalékanyagok előállításának alapját három folyamatsor képezi, amelyek fagyasztva szárításon (liofilizálás), porlasztva szárításon és nyomás alatti granuláláson alapulnak.
További Celiko termékeket ITT találhatsz!