A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás. Késleltetheti szervezetünk öregedését, hatásos lehet savtúltengés ellen, érfal erősítő, kedvezően hat a vércukorszintre, erősítheti látásunkat. GLA-tartalma segíthet a gyulladásos folyamatok csökkentésében.
Mivel tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat, a vegán táplálkozás követői számára a kendermag rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlható.
Amióta az ember élelmet termel, azóta termeszti a kendert is, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy ismerték a kendermag számos jótékony hatását.
Öszzetevők: egész kendermag
Nyomokban tartalmazhat: dióféléket, mogyorófékléket, glutént, szezámmagot.