Mahan Ratna , egyet jelent a tökéletes minőséggel, amely a ma elérhető legfinomabb Basmati rizst hozza el Önnek.
A hosszúkás szemek nem tapadnak össze főzéskor, íze enyhén dió jellegű,
Miért jó a basmati rizs?
- Gluténmentes
- Fontos Bvitamin forrás
- Glikémiás indexe: 58
Hogyan készítsd el a basmati rizst?
Főzés előtt alaposan érdemes átmosni, akár kétszer-háromszor, de a hagyományos indiai konyhában 30 percig is áztatják.
A gabonák, a hüvelyesek, a magvak és a diófélék számtalan olyan anyagot tartalmaznak, amelyek gátolják a tápanyagok felszívódását.
Áztatással nagy mértékben növelhetjük ezek tápanyagértékét, amelyet a tradicionális konyhák gyakran alkalmaznak.
1: 1,3 a rizs és víz ideális aránya, amelyet némi zsiradékkal egészíthetünk ki.
Főzés után hagyjuk kicsit állni.
Kiszerelés: 1000g
Származási hely: India-Pakisztán
- ENERGIA 1501KJ
- ZSÍR 1,2GR
- SZÉNHIDRÁT 77GR
- ROST 0,6GR
- FEHÉRJE 8,4GR
- SÓ 0,01GR