Érdemes sütés-főzéshez a tökmaglisztet választania, ha alacsony szénhidráttartalmú lisztet szeretne, de allergiás a diófélékre, és emiatt a mandula- és a gesztenyelisztet nem használhatja. A tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd vegyszerek nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra, ez lesz a tökmagliszt. Mind íze, mind illata igen jellegzetes, zöldes a színe, és rengeteg ételhez, recepthez felhasználható részben vagy egészben. Allergiások esetében sem okoz emésztési panaszokat. A vegetáriánusoknak is vegánoknak is ajánlatos fogyasztani, mivel magas a fehérjetartalma. Fogyókúrázóknak, diétázóknak, egészségesen étkezőknek is kiváló alternatíva lisztre alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt.
Tökmagliszt felhasználási javaslat
A tökmagliszt kiválóan alkalmas paleo kenyerek, péksütemények, sós ropogtatnivalók sütéséhez. Ezenkívül szórhatjuk müzlibe, keverhetjük fasírtba, valamint panírozásra is kiválóan alkalmas. Magas fehérje tartalma révén vegetáriánus és vegán fogásokhoz is ajánlott.
Összetevők: tökmagliszt
Átlagos tápérték 100 g termékben
– Energia 1665 kJ / 396 kcal
– Zsír 12 g
– amelyből telített zsírsavak <0,05 g
– Szénhidrát 15 g
– amelyből cukor 2 g
– Fehérje 54 g
– Rost – g
– Só 0,05 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!