A Dél-kelet Ázsia konyháiban használatos, ezen belül a kínai konyhában mindennapi a használata.
Felhasználási javaslat: főleg levesek, stir-fry (wokkozott, dobva-rázva ételek) húsételek, halételek hozzávalójaként.
Elkészítési útmutató: 10 percig 80° vízben áztatjuk, majd 10 percig hidegvízben, és jól öblítsük át.
A szárított fafül gomba nagy mennyiségű szénhidrátot, értékes fehérjéket, ásványi sókat és rostot tartalmaz.
Jelentős a kalcium, a foszfor és a vas tartalma.
Természetes táplálékkal bevitt vasforrás, értékes poliszacharidokat tartalmaz.
Használatával izgalmassá és változatossá tehető a megszokott étrend az új ízek és forma miatt is.
Összetétel: szárított fafül gomba
Felhasználási javaslat: Az előkészítés kb. egy órát vesz igénybe, melynek során a gombákat forró vízben kb. 1 órán át áztatjuk. A felduzzadt gombákat hideg vízzel leöblítjük, majd felaprítjuk, így bármely ételbe belefőzhetjük.
Kiszerelés: 30g