Nádcukor 1kg kiszerelésben
Ha szeretne hozzájárulni az Amref „Hozzon egészséget Afrikába” projektjéhez , bemutatjuk nyers nádcukorunkat 1 kg-os zacskóban.
Minden egyes eladott zacskó után a bevétel egy részét ennek az Amref projektnek ajánljuk fel, amelynek célja, hogy fehérjében gazdag élelmiszereket vásároljanak alultáplált gyerekeknek .
Kiváló barna nádcukor egzotikus eredetét idéző csomagolásban.
A nádcukor felhasználható édesítésre minden olyan esetben, amikor a hagyományos fehér cukrot szeretnénk helyettesíteni
Nem tartalmaz allergéneket és GMO mentes. Gluténmentes termék.
Miért egészségesebb a nádcukor a fehércukornál?
A finomítatlan nádcukorban megmaradnak azok az értékes tápanyagok (vitaminok és nyomelemek), melyek hasznosak szervezetünk számára, illetve segítik magának a cukornak is a megemésztését.
A finomítatlan nádcukor megemésztése tehát egyrészt nem terheli le a szervezetet, másrészt a szénhidrátokon túl más hasznos tápanyagokkal is szolgál a szervezet számára.
A fehércukor ezzel szemben egy olyan természetellenesen tömény, színtiszta szénhidrát, melynek megemésztése jelentős tehertétel az emberi szervezet számára, miközben feldolgozásához egyéb tápanyagokat is el kell vonnia a szervezetnek valahonnan (pl. B-vitaminokat és kalciumot).
A nádcukor tehát sokkal egészségesebb a finomított fehércukornál!Valódi nádcukor és „barnacukorSzéles körben kaphatóak olyan „barnacukor-nak nevezett termékek, melyek meglovagolva az egészséges táplálékok iránti megnövekedett igényt, megtévesztik a tájékozatlan vásárlókat.
A nádcukorhoz hasonló megjelenésű termék ugyanis fehércukorból készül nádmelasz (mint színezőanyag) hozzáadásával. Ez a „trükk azonban nyilvánvalóan nem befolyásolja annak egészségességét, vagyis a „barnacukor ugyanolyan egészségtelen, mint a fehércukor.
Keressük a valódi nádcukrot, ha egészségesebb édesítőszerre vágyunk!
A nádcukor felhasználása
A nádcukornak a fehércukorhoz képest természetesebb, kicsit lágyabb, enyhén karamellás íze van.
Használhatjuk süteményekhez, italokhoz, befőzéshez, illetve minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehércukrot adtunk volna!
Hogyan készül a nádcukor?
A jól termő vidékeken a cukornád egészen magasra megnő, akár 3 méteresre is.
Mire beérik, a leveleinek nagy része leszárad, de azért néhány zöld még ilyenkor is marad rajta.
Sok helyen a földet aratás előtt leégetik, hogy megszabaduljanak a nádszárakon lévő elszáradt levelektől , illetve valamelyest a nádat borító viaszos rétegtől is.
A tűz viszont hamar leég, így maga a nádszár, illetve annak cukortartalma nem szenved különösebb kárt.
Összetevők: barna nádcukor.
Kiszerelés: 1000g.
Származási hely: Afrika.