Leírás
Vegán,Gluténmentes pirított hajdinából készült pástétom medvehagymával.A hajdina kiváló vasforrás,aminosavban gazdag,élelmi rost forrás.Tartósítószer mentes,pasztörizált termék.
A pástétom fő és legfontosabb összetevői a hajdinaliszt, a medvehagyma vagy más néven vadfokhagyma és a repceolaj. Mindegyikük jótékony hatással van az egészségünkre. A hajdina fehérje-, élelmi rost-, B-vitamin-, E-vitamin-, magnézium- és vasforrás. Ezért be kell iktatni a terhes nők és a cöliákiában és szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők étrendjébe. A repceolaj biztosítja szervezetünk számára a szükséges telítetlen zsírsavakat, beleértve az Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, valamint az E- és K-vitaminnal. Ami a vadfokhagymát illeti, baktériumölő, bakteriosztatikus és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Immunrendszerünket is erősíti - ezért különösen ajánlott ősszel és télen.
Kenyérre vagy pirítósra kenheti vagy akár mártogatósnak is alkalmas de akár tésztákra is teheti szószként.
Felbontás után tárolja hűtőben és 2-3 napon belül fogyassza el.
Összetevők: víz, repceolaj, vöröshagyma, friss gomba, pirított hajdina 12%, hajdina liszt 4%, só, fűszerek, zöldfűszerek (zellert és mustárt tartalmaznak), kukoricakeményítő, szárított medvehagyma 0,85%, inaktív élesztőpehely, szárított zöldségek (paszternák , sárgarépa, zellergyökér, petrezselyemgyökér, póréhagyma).
Nyomokban tartalmazhat szóját, szezámot.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 778 Kj/ 188 Kcal
Zsír 16 g
amelyből telített zsírsav 1,2 g
Szénhidrát 7,7 g
amelyből cukor 0,9 g
Rost 1,4 g
Fehérje 2,0 g
Só 1,1 g