Leírás
Gluténmentes, organikus kenyér liszt ásványi anyagokban gazdag, tartósítószer és ízfokozó nélkül készült, , vörös áfonya darabokkal. A POPCROP-nál csak gluténmentes, vegán és GMO-mentes alapanyagokat használnak, Élesztőmentes.ű
Olvasd el gluténmentes kenyér receptünket ide kattintva.
Az áfonya tartalma miatt finom, aromás, gluténmentes, vegán kenyeret készíthetünk belőle, édes gyümölcsös árnyalattal.Ásványi anyag 100 g-onként: Vas 4,8 mg, magnézium 192 mg, foszfor 447 mg, cink 3,5 mg, kalcium 179 mg, kálium 461 mg
Elkészítés: 1. melegítse elő a sütőt 190 ° C-ra 2. Béleljen ki sütőpapírral egy kb. 10 X 20cm-es sütőtálat 3. Készítsen elő egy nagy tálat és öntse bele a kenyérliszt keveréket 4. Adjon hozzá 450 ml szódát vagy szénsavas ásványvizet és keverje össze 5. Ezután azonnal tegye a keveréket az előkészített sütőtálba 6. tegye a sütőbe és süsse 1,5 óráig 7. sütés után vegye ki a kenyeret a formából, tekerje tiszta konyharuhába vagy bármilyen textíliába és hagyja teljesen kihűlni. Ha kihűlt, szeletelje fel és élvezze!
Összetevők: gluténmentes zabliszt*, gluténmentes zabpehely*, teff pehely*, lenmag*, chia mag* (Salvia hispanica), napraforgó mag*, szárított vörös áfonya* (szárított vörös áfonya*, almalé koncentrátum*, napraforgóolaj*), tökmag*, útifűmaghéj*, Himalája só
*bio gazdálkodásból származó
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1647 Kj/ 395 Kcal
Zsír 16,9 g
amelyből telített zsírsav 2,2 g
Szénhidrát 37,4 g
amelyből cukrok 5,5 g
Rost 20,4 g
Fehérje 13,0 g
Só 1,0 g
Vas 4,8 mg
Magnézium 192 mg
Foszfor 447 mg
Cink 3,5 mg
Kalcium 179 mg
Kálium 461 mg