Laktózmentes
A tejcukrot vagyis a laktózt a laktáz nevű enzim alakítja át vékonybelünkben egyszerű cukrokká: glükózzá és galaktózzá.
Ha ez az enzim hiányzik szervezetünkből, akkor laktóz intoleranciáról beszélünk.
A laktózérzékeny egyénnek kerülnie kell a tejtermékeket, mert ezek hasmenést felfúvódást, puffadást, görcsöket eredményezhetnek.
Manapság már nagyon sokféle lehetőség kínálkozik a tej illetve tejtermékek helyettesítésére.
Tejtermékeket nem fogyasztóknak oda kell figyelniük olyan vitaminok illetve ásványi anyagok megfelelő pótlására, amik a tejben megtalálhatóak.
Más élelmiszerekből vigyék be a szükséges mennyiségeket vagy diétájuk alatt főként vitaminokat tartalmazó táplálékkiegészítők szedésével.
Webáruházunkban több erméket talál a laktózmentes diéta kialakításához és a jó hír hogy ezen termékeink hozzáadott vitaminokat tartalmaznak.