Leírás
Paleo,gluténmentes.Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet, élesztőt sem.
Enyhén sós nyújtható tészta alapliszt, mely könnyen nyújtható, nem szakad, jól formázható és helyettesíti a sós piték, a sós keltes tészták, pogácsák és linzerek alapját.
Te is a sós finomságok rajongója vagy? Ebből a lisztből bármit elkészíthetsz régi kedvenceid közül a diétád alatt is, legyen az pizzás csiga, sajtos rúd, töltött táska, ropi vagy bármi sós ropogtatnivaló.
A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Mit készíthetünk belőle?
Enyhén sós lisztkeverék, búzalisztből készült sós nyújtható sütemények helyettesítésére.
A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is.
Nincs markáns magliszt íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén.
Mi készülhet belőle?
(A teljesség igénye nélkül)
Feltekerős sós csigák (pizzás, kapros-túrós),tepertős pogácsa, túrós pogácsa, sajtos pogácsa
sajtos rúd, magos rúd
ropi
toast melegszendvics
kifli, zsemle
töltött hasék (májas, tojásos, húsos, bolognais, gombás, stb.)
sós piték alapja
lángos, lasagne, stb.
Kinek ajánljuk?
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, izulin ezisztensekenek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só
Alaprecept
Recept javaslat csiga, ropogós rúd, töltött süti
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
2db M-es tojás (kb 110g )
50 ml víz
10 ml friss citromlé
50 g lágy kókuszzsír
Elkészítési javaslat
2 db M-es tojást (kb. 110 g) keverj el 50 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 50 g lágy kókuszzsírral. Elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 20 percig. Majd jól gyúrd át, alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg fűszeres paradicsom krémmel, tekerd fel, és vágd 2 cm-es vastag csigákra. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig. (kb. 25 db keltes jellegű csiga lesz vagy kb. 2-3 tepsi sós rúd).
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1232 kJ / 297,6 Kcal
Zsír 5 g
amelyből telített zsírsav 3,3 g
Szénhidrát 51,7 g
amelyből cukrok 0 g
Rost 18 g
Fehérje 10,2 g
Só 1,7 g