Leírás
100% paleo lisztekből álló keverék nokedli és tészta elkészítéséhez.Gluténmentes,gabonamentes,hozzáadott cukormentes,tejmentes,szójamentes,élesztőmentes,adalékanyagmentes,tartósítószermentes.
Mit készíthetünk belőle?
A HAGYOMÁNYOS NOKEDLI KEVERÉK egy teljes család számára kínál magyaros köretet a finom pörköltek, szószos húsok mellé. De a klasszikus tojásos nokedli is mennyei finomság vagy nudli helyett édesen is fogyasztható mákkal vagy dióval szórva. Rostban és fehérjében gazdag összetétel, rosttartalmát a maglisztek mellett a bambuszrostliszt adja.
A legkiválóbb alapanyagokból készült natúr ízvilágú köret alapanyag, mely nem tartalmaz gabonát, szóját, tejet és cukrot, valamint semmilyen élelmiszeripari adalékot.
Kinek ajánljuk?
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nokedlitől, mert ezzel biztos a sikerélmény, hisz jól kezelhető a nyers tészta és biztosan nem fő szét a vízben.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet és útifűmaghéjat sem.
Ajánljuk diétázóknak cukorbetegeknek, inzulin rezisztenseknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
A tészta elkészítéséhez csak egyszerű otthoni hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, kókuszliszt, sárga lenmagliszt.
Tojásos ALAPRECEPT
Hozzávalók:
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
3 db M-es tojás (kb. 165 g)
100 -120 ml víz
Elkészítési javaslat:
3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) adj 1 kávéskanál sót, majd 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Jéghideg vízzel öblítsd át. Tészta: 3 S-es tojás, 10 ml víz, 125 g lisztkeverék. 20 perc pihentetés után 1-2 mm vékonyra nyújtsd el lisztezett lapon, vágd tetszőleges formára.Lobogó vízben 3-4 perc alatt megfő
TOJÁSMENTES ALAPRECEPT:
Hozzávalók:
1 csomag liszt
225 ml víz
csipet só
Keverd össze a hozzávalókat simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Jéghideg vízzel öblítsd át.
A kevéske kókuszliszt íze nem érződik a keveréken, de enyhe édességével jól ellensúlyozza a szezámliszt ízét, ez által semleges ízvilágú tésztát kapunk. ÚTIFŰMAGHÉJTŐL MENTES TERMÉK.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1270,2 kJ/ 306,6 Kcal
Zsír 5,2 g
amelyből telített zsírsav 3,4 g
Szénhidrát 51,7 g
amelyből cukrok 1,7 g
Rost 17,9 g
Fehérje 12,8 g
Só 0,1 g