Elhoztuk nektek a görög konyha szupersztárját, a gyrost – vegán változatban. Ha húsmentes életmódot folytatsz (vagy csak húsmentes napokat vezetnél be), akkor se kell lemondanod erről a klasszikus finomságról. Sőt, még finomabb és egészségesebb lesz!

Imádjuk, mert:

● 15 perc alatt elkészül

● egészséges

● istenien finom!

Ezt a receptet a fáradt / rohanós napokra ajánljuk. Azokra a napokra, amikor AZONNAL szükséged van egy finom és laktató vacsira… de alig maradt energiád főzni. Olvass tovább és nézd meg, hogy milyen egyszerű elkészíteni ezt a mennyei fogást!

A recept gyorsaságát az előre elkészített összetevőknek köszönhetjük. Persze, a házi pita istenien finom… de ez most nem az a recept. Itt a gyorsaság a kulcs

Összetevők:

● 4 db görög pita kenyér

Plenty Reasons Vegán gyros

● 1 db paradicsom

● 1 db lilahagyma

Tzatzikihez:

● 2 db kígyóuborka

● 2 gerezd fokhagyma

● só, bors, kapor

● 1-2 ek. olívaolaj

● 2,5 dl vegán tejföl

Hogyan készítsd el a vegán gyrost?

1.) A vegán gyrost grillezheted, sütőben vagy serpenyőben is megpiríthatod – amíg ropogós nem lesz a külseje (pár perc).

2.) Közben elkészítjük a tzatzikit. A kígyóuborkát és a fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, az olívaolajat és a vegán tejfölt.

3.) Kicsi kockákra vágjuk a paradicsomot és lilahagymát.

4.) A pita kenyeret megpirítjuk serpenyőben. Rátesszük a vegán gyrost, a hagymát, a paradicsomot és a tzatzikit.

5.) Összehajtjuk és kész!

Ugye milyen egyszerű? Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során neked a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.