Elhoztuk nektek a görög konyha szupersztárját, a gyrost – vegán változatban. Ha húsmentes életmódot folytatsz (vagy csak húsmentes napokat vezetnél be), akkor se kell lemondanod erről a klasszikus finomságról. Sőt, még finomabb és egészségesebb lesz!
Imádjuk, mert:
● 15 perc alatt elkészül
● egészséges
● istenien finom!
Ezt a receptet a fáradt / rohanós napokra ajánljuk. Azokra a napokra, amikor AZONNAL szükséged van egy finom és laktató vacsira… de alig maradt energiád főzni. Olvass tovább és nézd meg, hogy milyen egyszerű elkészíteni ezt a mennyei fogást!
A recept gyorsaságát az előre elkészített összetevőknek köszönhetjük. Persze, a házi pita istenien finom… de ez most nem az a recept. Itt a gyorsaság a kulcs
Összetevők:
● 4 db görög pita kenyér
● Plenty Reasons Vegán gyros
● 1 db paradicsom
● 1 db lilahagyma
Tzatzikihez:
● 2 db kígyóuborka
● 2 gerezd fokhagyma
● só, bors, kapor
● 1-2 ek. olívaolaj
● 2,5 dl vegán tejföl
Hogyan készítsd el a vegán gyrost?
1.) A vegán gyrost grillezheted, sütőben vagy serpenyőben is megpiríthatod – amíg ropogós nem lesz a külseje (pár perc).
2.) Közben elkészítjük a tzatzikit. A kígyóuborkát és a fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, az olívaolajat és a vegán tejfölt.
3.) Kicsi kockákra vágjuk a paradicsomot és lilahagymát.
4.) A pita kenyeret megpirítjuk serpenyőben. Rátesszük a vegán gyrost, a hagymát, a paradicsomot és a tzatzikit.
5.) Összehajtjuk és kész!
Ugye milyen egyszerű? Jó étvágyat hozzá! 🙂