Nézzünk szembe a tényekkel: nem lesz az egész világ egyik napról a másikra vegán. De ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk változást hozni. Kis lépésekre van szükség, és sok-sok emberre, aki megteszi ezeket a kis lépéseket. A húsmentes napok pont egy ilyen csodaeszköz.

A húsmentes napok bevezetése nemcsak a bolygónak jó, hanem az egészségünkre is pozitívan hat. Összegyűjtöttük a legfontosabb okokat, hogy miért érdemes kipróbálnod. Ha Te magad már vega vagy vegán vagy, akkor küldd tovább a cikket húsevő ismerőseidnek!

1. Egészségesebb szív- és érrendszer

Tudtad, hogy tudományosan bizonyították, hogy a vegák egészségesebbek? A magas koleszterinszint és vérnyomás korunk leggyakoribb betegségei – és a növényi étrend pont ezeken tud segíteni.

2.Több vitamin

Sikerül betartanod a napi 5 adag zöldséget/gyümölcsöt? Tisztelet a kivételnek, de a rohanós mindennapokban sokaknak nem sikerül. A húsmentes napok segíthetnek tudatosabban hozzáállni az étkezéshez. Mivel nem lesz más választásod, “rá leszel kényszerítve” a zöldségek és gyümölcsök fogyasztására. Ennek előnyét pedig senkinek se kell bemutatni, ugye?

3. Változatos ízek

A húsmentes napok segítenek kimozdulni a komfortzónádból. Próbálj ki új ízeket, új recepteket! Lepd meg az ízlelőbimbóidat valami újdonsággal!

4. Kisebb terhelés a környezetnek

Mindannyiunknak van ökológiai lábnyoma. Ezzel nincsen gond, hiszen az élet része, hogy használjuk a Föld erőforrásait. A probléma az, hogy a fejlett országokban ez a lábnyom hatalmas… és a húsfogyasztás nagy részét teszi ki. Hetente egy húsmentes nap már elég ahhoz, hogy pozitív változást hozzunk.

5. Tiszta lelkiismeret

Ma már nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a klímaváltozás kopogtat az ajtónkon. Tudtad, hogy a fiatalok nagy része klímaszorongástól szenved? A pszichológia mai álláspontja szerint az egyik legjobb szorongáscsökkentő eszköz a cselekvés. Próbáld ki, hogy milyen jó érzés jót tenni!

Ha eddig húst ettél hússal, és el se tudod képzelni a szalámi / kolbász / sonka nélküli napokat…(vagy ha a családod fellázadna, ha “nyúlkajával” etetnéd őket) van számodra pár ötletünk. A növényi húshelyettesítő termékeink segítenek csökkenteni a húsfogyasztásod anélkül, hogy le kellene mondanod a kedvenc ízeidről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során neked a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.